Vraag en antwoord

 

 • Algemene vragen over Sterrenweb.nl en Kickstart.
 • Wat doet Sterrenweb.nl?

  Sterrenweb.nl ondersteunt artiesten die een zelfstandig bestaan willen opbouwen als artiest, door o.a. het aanbieden van producten, het verstrekken van informatie over muziekmarketing via de eigen website, email en blogs. Verder geeft Sterrenweb.nl regelmatig masterclasses.

 • Wat is Kickstart?

  Kickstart is een toegepast software systeem plus een marketing strategie, die artiesten nodig hebben om een langdurige en succesvolle muziekcarrière te kunnen krijgen. Het vult de artiestenwebsite aan met die functionaliteit zodat een eigen heuse fanbase wordt opgebouwd. Dit gebeurd geheel automatisch en 24/7.

  Kickstart wordt eenmalig door ons geïnstalleerd op de website en wordt gekoppeld met een geautomatiseerd emailsysteem. Samen vormt dit een systeem dat je muziek, optredens en merchandise promoot en verkoopt.

 • Voor wie is Kickstart?

  Kickstart is geschikt voor iedere artiest. Of je nu een startende artiest bent of een reeds gevestigde bent. Het systeem is zeer flexibel en kan exact aangepast worden aan de wensen en eisen van een artiest.

 • Waarom zou ik Kickstart aanschaffen?

  Een systeem als Kickstart heb je als artiest absoluut nodig als je een serieuze en langdurige zangcarrière wilt bouwen. Het systeem maakt je namelijk minder afhankelijk van een platendeal of van radio airplay.  Het systeem zorgt er voor dat je heel eenvoudig met AL je fans kunt communiceren. Zo bouw je niet alleen een hechte en trouwe artiest/fan relatie op waar je je hele leven als artiest voordeel van zult hebben,  maar promoot en verkoopt dit systeem tevens jouw muziek, optredens en merchandise.

 • Is het systeem schaalbaar?

  Ja. Sterker nog, het systeem is zo gebouwd dat je het voortdurend kunt inzetten als er iets nieuws staat te gebeuren, bijvoorbeeld de release van je nieuwe album of speciale gebeurtenissen en evenementen die staan te gebeuren. Je kunt continue nieuwe acties bedenken en met dit systeem implementeren op je website.

 • Is een emailsysteem persé nodig?

  Ja, voor het emailsysteem sluit je bij Sterrenweb.nl een abonnement af die je 3 maandelijks kunt opzeggen. Dit emailsysteem is namelijk gekoppeld aan je website en het geeft die functionaliteit die je nodig hebt om met je fans te kunnen communiceren en om jouw producten te kunnen aanbieden voor promotie en verkoop. De hoogte van de kosten voor dit systeem zijn afhankelijk van het aantal fans in je fanbase en is zeer betaalbaar!