Voor wie is kickstart?

Voor wie is Kickstart geschikt?

Als je hebt besloten om fulltime artiest te worden en langdurig wilt kunnen gaan leven van je muziek, dan is het hebben van een eigen fan-database absoluut noodzakelijk. Met een eigen fan-database zal de kans op succes aanzienlijk groter zijn en bovendien de weg er naar toe korter en makkelijker. Ook zul je dan onafhankelijker kunnen blijven. Onafhankelijk van de mensen die vaak veel beloven, maar uiteindelijk toch weinig waarmaken, hoe goed bedoeld ook. En afhankelijk zijn wil niemand!

Concrete foundation
Met een eigen fan-database krijg je een zeer stabiel fundament om je toekomstige muziekcarrière op te bouwen.

Kickstart is dus een professioneel systeem dat feitelijk alleen zinvol voor je is wanneer je gemotiveerd bent en serieus een professionele carrière nastreeft. Je wilt je geld gaan verdienen met je muziek en liefst voor lange tijd, zo niet je hele leven.

Een fan-database is feitelijk niet meer dan een stukje software dat je, om het daadwerkelijk voor je te laten werken, zult moeten aansturen op basis van beproefde marketingstrategieën. Nou horen we je al denken: “Maar ik ben helemaal geen marketeer maar artiest”. Begrijpelijk, maar…… wees niet bang. Je hoeft niet perse een marketeer te worden om het systeem te begrijpen en te kunnen gebruiken.

Het opbouwen van een fan-database is 1 op 1 te te vergelijken is met een bedrijf dat klanten aan zich wil binden. JIJ bent hier het bedrijf en de klanten zijn JOUW FANS. Dus denken als een ondernemer is wel vereist.

2 Aspecten spelen hierbij een grote rol.

(1) Als je de betekenis van het woord “fan” opzoekt dan vindt je op Wikipedia:

Een fan is een enthousiast bewonderaar of liefhebber van een publiek persoon, muziekgroep, schrijver, kunstenaar, sporter, televisieserie, film, etc.

Nu zijn bewonderen en liefhebben gebaseerd op emotie en gevoel en ze ontstaan wanneer er iets gemeenschappelijks bestaat tussen een fan en de artiest. Deze menselijke emoties vormen de kern als het gaat om het aangaan van relaties. Als artiest zul je je er dus heel erg bewust van moeten zijn dat alles wat je doet invloed heeft op de mensen om je heen. Je zult je fans boven alles moeten stellen. JA, SOMS ZELFS BOVEN JE MUZIEK! Het geld wat je gaat verdienen komt uiteindelijk uit HUN zakken. Je fans zijn DE BRON daarvan! Sluit fans dus in je hart. Dat is de mindset die je moet hebben.

Weetje: Fans vinden beginnende of relatief onbekende artiesten leuk om wie ze zijn en NIET perse om de muziek die ze maken!

(2) Een fan-database is gebaseerd op het verzamelen, ordenen en bewaren van informatie (data), waarbij het emailadres het belangrijkste onderdeel vormt.Een emailadres immers zorgt er voor dat je rechtstreeks met je fans kunt communiceren. Omdat het nu eenmaal onmogelijk is om met honderden of duizenden fans tegelijkertijd handmatig contacten te onderhouden is automatisering hierbij onmisbaar en zul je strategisch moeten leren denken. Vooruit denken en plannen is dan ook niet voor niets het tweede belangrijke aspect. Hier geldt dan ook voor: Regeren is vooruitzien!

Weetje: Fans begrijpen en vinden het niet erg dat ze geautomatiseerde e-mailtjes krijgen van hun idool. Ze ervaren deze toch als persoonlijk!

Wees je er van bewust dat iets solide opbouwen altijd tijd kost. Maar weet tegelijkertijd dat je hiermee je carrière zelf in de hand houdt en dat alle inkomsten die je genereert ook daadwerkelijk jou toekomen. Je fan-database bepaalt je “marktwaarde” en omdat deze fan-database jouw bezit is, ben alleen jij de baas. Wanneer je daadwerkelijk een goed gevulde fanbase hebt zul je goed kunnen leven van het geld dat je verdient. Je kunt je vaste lasten betalen een mooie auto rijden en regelmatig op vakantie gaan. De media zal veel ontvankelijker voor je zijn en hoef je nooit meer een plugger of promotor in te schakelen.

 Je bent nu een succesvol onafhankelijk artiest geworden. Chapeau!!!

Heb je serieuze interesse gekregen in Kickstart, vul dan snel onderstaand formulier in en je ontvangt per email de laatste details  + de meest recente prijsopgave inclusief een tijdelijke aanbieding!