Een emailautoresponder

Een emailautoresponder

  1. Wat is een emailautoresponder?

Wanneer je nog niet zo veel fans hebt kun je prima heel persoonlijk je fans 1 voor 1 e-mails sturen. Wanneer je echter 5 tot 10 fans in je fanbase hebt, dan wordt het al snel lastiger en wanner je tientallen of honderdtallen of ja zelfs duizendtallen fans hebt is dat natuurlijk absoluut onmogelijk.

Om grote aantallen e-mails in één keer te kunnen versturen heb je een systeem nodig die dit geheerst controleert. Zo’n systeem heet “emailautoresponder”. Een emailautoresponder verzamelt emailadressen slaat deze op in lijsten. De echte kracht van een emailautoresponder zit in het gebruik ervan in samenhang met speciaal ontworpen webpagina’s.

Wanneer je dit systeem toepast dan heb je een compleet werken promotie- en verkoopsysteem, dat je kunt gebruiken om alles wat je maakt en doet te promoten en te verkopen op een geheel automatische manier.

  1. Het neemt veel werk van je weg.

De e-mails die je maakt in je emailautoresponder hoef je maar één keer te maken en daarna kan die keer op keer gebruikt worden, zonder dat je er verder nog iets voor hoeft te doen.

Je begint met het vragen aan mensen om hun e-mailadres. Een heel geijkte manier is dat je iets gratis aanbiedt, bijvoorbeeld enkele gratis liedjes. Hiervoor in ruil moeten zij een formuliertje invullen met hun naam en…… e-mailadres! Daarna kun je hun tal van e-mailtjes sturen wanneer je iets van hun gedaan wilt krijgen bijvoorbeeld als je iets te koop wilt aanbieden. Dit kun je dus zonder een emailautoresponder nooit voor elkaar krijgen. Het zorgt voor een veel hechter binding met je fans.

Emailautoresponder zijn heel flexibel in het gebruik. Je kunt ver van te voren al e-mails aanmaken en zelfs plannen op welke dag en zelfs hoe laat deze moeten worden verstuurd. Dit is natuurlijk heel efficiënt en het ontwerpen van zo’n email reeks vraagt maar 1x wat van je tijd. Het mooie is dat iedere email heel persoonlijk blijft. Je noemt iedereen bij hem/haar voornaam en dit maakt dergelijke e-mails een veel fijnere ervaring dan dat ze “verhaal” moeten lezen op je website.

Wanneer je regelmatig e-mails gaat versturen dan zorg je er voor dat je binding met je fans blijft houden. Dit gebeurd dus geheel automatisch zelfs terwijl je ligt te slapen.

  1. Met een emailautoresponder heb je geen personeel nodig.

Investeren in een emailautoresponder systeem is goede investering in je zangcarrière. Het is een extreem goedkope oplossing als je het vergelijkt met de situatie waarin je mensen zou moeten inhuren om al het email verkeer in goede banen te leiden. Wanneer je echter honderden of duizenden mensen in je fanbase hebt dan zou je kunnen overwegen om iemand speciaal aan te stellen om het systeem “draaiende” te houden. Maar laten we eerlijk zijn, wanneer je zoveel fans hebt dan kun je dat ook makkelijk betalen. Een ander alternatief is om dit werk uit te besteden aan een derde partij, zoals je dat kunt doen bij Sterrenweb.nl.

Een emailautoresponder mist geen enkele nieuwe fan en is dus zeer betrouwbaar. Iedere individuele fan krijgt jouw e-mails en niemand hoeft zich achtergesteld te voelen. Hierdoor zullen je fans je heel erg gaan waarderen. Je bent namelijk goed voor ze.

  1. Trek meer bezoekers naar je website EN krijg meer verkopen!

Het versturen van e-mails is nog maar het begin van iets wat nog veel interessanter is. Een emailautoresponder kan er namelijk ook voor zorgen dat je meer bezoekers krijgt. En meer bezoekers betekent meer potentiele fans en uiteindelijk ook meer verkopen.

Zulke e-mails ontwerp je dan in samenhang met een aantal speciaal ontworpen webpagina’s. Net zoals je dit ook hebt ervaren nu je een account hebt bij Sterrenweb.nl. Een voorbeeld is wanneer je een opt-in formulier plaatst op je website. Dit zorgt ervoor dat mensen naar je website komen uit nieuwsgierigheid en wanneer ze dus kennismaken met je kunnen zij veranderen in een echte fan. De kracht zit hier in dat je in de opvolgende e-mails allerlei verkoopprikkels kunt plaatsen waar mensen heel gevoelig voor zijn, zoals tijdelijke aanbiedingen of gelimiteerde oplages van Cd albums bijvoorbeeld.

Een emailautoresponder kun je ook gebruiken voor het sturen van herinneringen (voor een optreden bijvoorbeeld of wanneer fans nog niet gereageerd hebben op en eerdere email). Vaak zorgen herinneringen er voor dat men sen alsnog iets gaan kopen, of alsnog naar een optreden gaan.

  1. Meten is weten.

Omdat zich alles in het digitale domein afspeelt kun je als je verder wilt gaan ook heel precies meten hoe jouw e-mails en webpagina’s worden bezocht.  Je kunt precies zien wanneer bijvoorbeeld iemand de email heeft geopend of wanneer iemand op een pagina is geweest en zelfs hoe lang. Als je dit allemaal weet kun je de volgende keer eventuele aanpassingen maken om de communicatie nog beter te laten zijn.

Een emailautoresponder biedt de wereld aan mogelijkheden voor ieder bedrijf en dus ook voor elke artiest om resultaten te verbeteren. Ook een artiest is een bedrijf en ook een artiest moet resultaten halen om te kunnen leven en te groeien. Daarom is een emailautoresponder onontbeerlijk voor iedere artiest, of je deze nu zelf gaat beheren of dit laat uitbesteden.

Een emailautoresponder maakt het verschil tussen wel of geen langdurige en succesvolle zangcarrière.

 

-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-

Sterrenweb.nl zet zich in om jou als artiest te ondersteunen door je te voorzien van kennis en kunde om jou zo het maximale uit je muziek-carrière te kunnen laten halen.